Vragen?

Opmerkingen?

Suggesties?

Onduidelijkheden?

Complimenten?

Bedenkingen?

Verzoekjes?

Foto's?

Tips?

De groetjes doen?

Laat het ons weten!

           

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

schortenvuil.jpg

been-there-done-that

PARTNERS ZWART.png
logo 201102.JPG
 

juni, september 2017: KunstBaan meets betonfabriek De Bonte

De Bonte (Laakdal)

www.debonte.com

"Een uniek project uitgevoerd door stuk voor stuk unieke mensen! Hun enthousiasme en hun oprechtheid mochten 19 dagen lang als voorbeeld dienen voor de waarden die wij als bedrijf hoog in vaandel dragen! Op een fijne manier laten we niet alleen deze mensen kennis maken met de bedrijfswereld maar tonen we ook aan ons team dat elke persoon ongeacht zijn achtergrond en zijn persoonlijkheid een belangrijke rol kan spelen in een team, in een bedrijf, in een maatschappij!   We hebben er met z’n allen genoten en doen dat nog dagelijks bij het zien van de fantastische kunstwerken die zij binnen ons bedrijf hebben achtergelaten!" - Ellen DE BONTE, zaakvoerster/HR manager De Bonte Betonfabriek

Met het tweedelige project bij betonfabriek De Bonte - 10 dagen in juni en 9 dagen in september 2017 - zorgde KunstBaan voor een kleurrijke make-over van de site van het betonbedrijf waar voordien grijstinten heersten. 

Bezoekers van de Laakdalse bedrijfssite worden bij aankomst uitgenodigd om te Spoorparkeren : enkele parkeerplaatsen werden ingevuld door unieke, bijna abstracte kunstwerkjes met een vereenvoudigde weergave van sporen. Alvast een eerste knipoog naar de spoorwegdwarsliggers die in het betonfabriek geproduceerd worden. Ook aan de parking voor de eigen medewerkers werden twee kleurrijke parkeerplaatsen met blokvormen - uiteraard alom vertegenwoordigd bij De Bonte - voorzien voor elektrische voertuigen: Groene mobiliteit in de verf!

Nadien volgen bezoekers de voetsporen die hun in de richting van de receptie wijzen, maar niet zonder even halt te houden bij het Groen Paviljoen. Een koker uit de productie van De Bonte laat ons zien waar duurzaam ondernemen om gaat: People, Profit en Planet ten top. ’The people of De Bonte’ sieren de buitenste wanden en heten bezoekers welkom. Binnenin de koker herkennen we de figuren van de drie KunstBaan’ers die hier nog lang hun licht doen schijnen, mede dankzij het zonnepaneel op het dak.

Tot slot werden ook aan de receptie twee kunstwerken geïnstalleerd. In het interieur treffen we een driedelige serie haut-reliëfs als een kunstzinnige interpretatie van een cruciaal onderdeel van het industrieel proces bij De Bonte: mallen. Ze tonen onderdelen die worden gebruikt bij spoorbevestigingen. De siliconenmallen zorgden voor een zorgvuldige detailweergave eens de drie werken in beton gegoten werden.

Vele handen maken licht werk staat stil bij de bijdrage van elke (hand)schoen: vele betonnen handen - gegoten in afgedankte werkhandschoenen - als krachtig geheel van stuk voor stuk unieke individuen die samen heel wat werk verzetten. Het breekt een lans voor de enthousiaste teamspirit waar KunstBaan deel van mocht uitmaken.


PARTNERS ZWART.png
logo_vh_v2.png
 

augustus 2017: KunstBaan meets expert in meubelbeslag

Van Hoecke (Sint-Niklaas)

www.vanhoecke.be/nl

“Een onderneming is een weefsel dat verstrengeld is met de maatschappij. Het is enkel dankzij die verweving dat de onderneming kan bestaan. Onze medewerkers bedienen dagelijks onze klanten met producten van onszelf en onze leveranciers. Daarvoor mogen wij het netwerk dat onze maatschappij, onze wereld ons biedt ten volle gebruiken. Wij zijn er echter van overtuigd dat we daarvoor iets moeten teruggeven aan de wereld waarin wij “mogen” functioneren. Zeer konkreet vertaalt zich dat in het betalen van belastingen en andere sociale bijdragen. Maar al te vaak vergeten we dat we ook iets moeten teruggeven aan onze maatschappij, aan onze medemensen die niet de mogelijkheden kregen om actief aan dit weefsel deel te nemen. Mensen met een beperking hebben ook recht op hun eigen kleinere wereld. En het is net daar dat wij voelen dat we via KunstBaan toch iets kunnen teruggeven door een paar van hen de kans te geven zich artistiek te realiseren. Ook door hen de kans te geven te kunnen integreren in een actieve wereld door dagelijks op de werkvloer te verschijnen. Door hen te omarmen denken we dus toch een stukje te kunnen “restitueren” van datgene dat wij konden gebruiken om onszelf ook dagelijks te mogen ontwikkelen. Dat we daarvoor dan nog eens een prachtig en authentiek kunstwerk krijgen is een bijzondere extra voldoening”. - Peter VAN HOECKE, CEO Van Hoecke

In de showroom van Van Hoecke wordt sinds kort ook de bedrijfsafvalstroom in de schijnwerpers gezet… Althans binnen een artistieke benadering van KunstBaan!

Dagelijks worden nieuwe ladingen meubelbeslag geleverd bij Van Hoecke. Stevig verpakt in kartonnen dozen en omarmd door spanbanden. Klaar om geleegd en verwerkt te worden. In de driedelige serie Verweven banden vinden het overgebleven karton en de spanbanden elkaar in een nieuwe compositie. Het weefsel symboliseert de verbondenheid van Van Hoecke met zijn partners. Soms duidelijk op de voorgrond aanwezig, soms onzichtbaar op de achtergrond, maar telkens even oprecht, dynamisch en waardevol.

Het Van Hoecke universum toont dan weer de heersende energie en de continue bedrijvigheid op de bedrijfssite te Sint-Niklaas. Machines draaien, banden lopen, mensen produceren: het Van Hoecke universum behoudt zijn stevige basis en blijft groeien. Het golfkarton geeft éénieder zijn eigenheid weer: zijn eigen vorm, kleur en dynamiek. Deze energie vloeit enthousiast door Van Hoecke heen.

Als laatste zet het kunstobject The Art Of Organizing de pure, materiële schoonheid van de TA’OR BOX in de kijker: fineerhout als voedingsbodem voor het ‘artistieke pad’. Open de lades, bewonder de verrassende lade-indelingen en ontdekt de ‘kunst van het organiseren’: TA’OR onder de loep.


 

februari 2017: KunstBaan meets producent van kabeldraagsystemen

Vergokan (Oudenaarde)

www.vergokan.com 

Wie vandaag bij Vergokan binnenstapt, kijkt maar beter uit voor de vliegers die in de hoge, lichtrijke ruimte van de receptie de landing hebben ingezet. Deze fantasierijke vliegende objecten bevatten louter materialen uit de afvalcontainers van het bedrijf en werden met behulp van enkele medewerkers – die daarbij ook uit hun creatieve brein tapten - op maat gesneden en gelast volgens de wensen van het KunstBaan-team.

Aan de wand bevindt zich een tweede kunstwerk waarop diverse rode draden zich een weg banen doorheen de geperforeerde platen van Vergokan. Zo komt de rode huiskleur van Vergokan naar voor in de rode draad die het lijnenspel in het leven oproept, of hoe elk individu zijn eigen pad creëert.


Schermafbeelding 2016-10-11 om 11.18.10.png
 

augustus, september 2016: KunstBaan meets specialist in energieoplossingen met diesel- en gasmotoren

E. Van Wingen NV (Evergem)

www.vanwingen.be

De afdrukken van versleten cilinderkoppen – het hart van de motoren waar het bij EVW allemaal om draait – vormden de basis voor Zijdezacht: twee grote doeken in de stijl van Andy Warhol gepresenteerd aan lege TL-lampen. Daarnaast kregen een oud olievat en een afgedankte motorcarter een tweede leven als zitbank en bloembak. De monteurs van EVW stelden de zithoek samen, waarop het KunstBaan-team de artistieke afwerking op zich nam. Dat ook de eigen werknemers van EVW hierdoor artistiek uit de hoek kwamen, was heel verrassend. De collega’s van EVW werden uitgenodigd om plaats te nemen op de bank, onder het motto: Bij EVW zit je goed. Als kers op de taart zette KunstBaan het groene mobiliteitsverhaal van EVW in de kijker en staken de teams de parkeerplaatsen en laadpalen voor de vijf elektrische voertuigen van EVW in een artistiek hoesje door middel van graffiti art (in samenwerking met Graffiti vzw): Green-graff-iti!


 

augustus 2016: KunstBaan meets Belgisch merk van naaipatronen en biokatoen 

Met steun van Arts in Society Award, CERA (www.cera.be)

Zonen 09 (Gent)

www.zonen09.be

"De week waarin de Kunstbaan dames bij Zonen 09 op bezoek waren, was er één van de fijnste tot nu toe. Er hing een fijne dynamiek in de lucht die de dagelijkse rush in het atelier onderbrak. Terwijl Laura en Jolien met de deelnemers aan het werk waren, werden de Zonen 09 taken zoals anders uitgevoerd, maar was er tussendoor meer tijd voor stilstaan bij en genieten van waar we nu eigenlijk mee bezig zijn. Zonen 09 is in se een creatief bedrijf, maar die creatieve kern wordt vaak bedolven onder de vele administratieve en andersoortige taken. De Kunstbaanweek in ons atelier bracht me terug naar de kern van de zaak: creativiteit en de pure voldoening die daarin te vinden is." - Sharon DUVERGER, oprichtster Zonen 09

De KunstBaan-teams werden tijdens deze projectweek ondergedompeld in de wereld van naaien en borduren, patroon- ontwerpen, textielbewerking,... We ontwierpen elk een persoonlijk kledingstuk aan de hand van resten/knipsels van patronen en door onszelf bewerkte textieloverschotten. We maakten ‘kleding’ met (interpreteer dit gerust letterlijk) een hoek af: kleurrijke stukken waar de creativiteit van afspat en waarbij een mouw niet noodzakelijk aan de zijkant zit, niet noodzakelijk aan het geheel genaaid wordt en niet noodzakelijk plaats maakt voor een arm... Toch doorliepen we de klassieke stappen (stoffen bewerken, patronen kiezen, stoffen knippen, afmeten, aan elkaar bevestigen) maar geven aan elke stap een eigen, experimentele, unieke invulling.

Voor de presentatie van de stukken haalden we onze inspiratie uit een zeer banaal, alledaags doch bijzonder tot de ver- beelding sprekend fenomeen, namelijk de was ophangen. We voorzien Sharon van een droogrek dat zij aan het balkon van haar Zonen09- ruimte kan bevestigen en op die manier onze creaties kan tentoonstellen aan nieuwsgierige passanten in DOK NOORD en de buitenwereld. Stellen we trouwens niet allemaal tentoon als we onze was ophangen? Het droogrek met ... zijn het kleren? Dat hoort toch zo aan een droogrek? wordt de blikvanger aan Sharons kantoor en straalt creativiteit uit nog voor het betreden van haar gebouw. De splinternieuwe, heden nog zeer naakte, uniforme DOK NOORD-site wordt onmiddellijk doorbroken door onze was. Laat nu de wind maar zijn werk doen! 


Logo Ryhove MWB.jpg
 

mei 2016: KunstBaan meets maatwerkbedrijf

Ryhove vzw (vestiging Merelbeke)

www.ryhove.be

Het ontwerp van het kunstwerk vertrekt vanuit de naam waaronder iedereen de vestiging van Ryhove te Merelbeke kent: De Merel. KunstBaan werkte samen met cliënten van de Evergemse zorgvoorziening Den Dries om in hun plaatselijke kunstatelier (De Verfplek) een reuze-merel te creëren. Onze merel is niet pikzwart maar hij is transparant en biedt reflectie, door de ontelbare spiegelstukken waaruit hij is opgebouwd. De gebroken stukjes vormen samen een krachtig geheel, van een vrije merel, in volle vlucht. 


victor-buyck-steel-construction.jpg
 

maart, april 2016: KunstBaan meets staalbouwer 

Victor Buyck Steel Construction NV (Eeklo)

www.victorbuyck.be

"Het creatieve proces was een fantastische ervaring, omwille van de warme professionaliteit van Laura, het gemeende enthousiasme van de kunstenaars, de aangename interactie met onze medewerkers en het uiteindelijke, verrassende resultaat. Onvergetelijk!" - Wim HOECKMAN, CEO Victor Buyck Steel Construction NV 

Victor Buyck Steel Construction is een modern bedrijf dat zijn oprechte verantwoordelijkheid opneemt voor de maatschappij en daarin verder gaat dan de eigen core business. Achter de ‘stalen gevel’ van de onderneming schuilt een samenhangend team van geëngageerde mensen, iets wat zij door hun samenwerking met KunstBaan eens te meer bevestigen.

De KunstBaan-teams werkten met volle overgave aan maar liefst vier kunstwerken, die na afwerking een plaatsje zullen vinden in de bedrijfsruimtes van Victor Buyck. De inkomhal, vergaderzaal en LOFT-ruimte krijgen zo een nieuw elan. Elk kunstwerk zet een andere waarde of project van Victor Buyck in de kijker, gaande van de internationale positie van het bedrijf tot de ‘SCHAT’, het bedrijfsinterne gedragspatroon dat de medewerkers koesteren. Victor Buyck kiest voor zijn medewerkers voor een creatieve en inspirerende werkomgeving en koppelt hier in de samenwerking met vzw KunstBaan een maatschappelijke boodschap aan. 

Een slijpschijven-flippo-constructie in mega formaat, schilderen met roest en staalwol, bouwen met metaalspanen en lasdraadhaspels, kijken door lasmaskers op het vierde verdiep, … Waste to Art! door KunstBaan bij Victor Buyck Steel Construction NV.